Igluu Nieuws

BACK2SCHOOL: Eindhoven Cares schoolspullenactie

Geplaatst door
|
24 juni 2013 | 8,9% van de huishoudens in Eindhoven leeft van een laag inkomen ten opzichte van 7,7% landelijk. Ruim 10% van de Eindhovense kinderen tussen 0-18 jaar leeft in armoede. In navolging van Amsterdam Cares organiseert Eindhoven Cares daarom dit jaar voor de eerste maal de SCHOOLSPULLENACTIE. In de maand juli worden nieuwe schoolartikelen ingezameld voor Eindhovense kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn om deze te bekostigen. Voldoende en goede schoolspullen zijn belangrijk voor deze kinderen, zodat zij net als ieder ander kind goed van start kunnen in het nieuwe schooljaar. Samen met onze vrijwilligers, Eindhovense inwoners en bedrijven zamelen we nieuwe schoolspullen in voor kinderen van gezinnen uit de krachtwijken in Eindhoven.

igluu-eindhoven-schoolspullenactie-lichttoren-centrum


Doe samen met je collega’s mee aan deze actie. Deelname is simpel! We vragen jullie om één of enkele nieuwe schoolspullen in te kopen voor kinderen uit gezinnen die het zo hard nodig hebben. De schoolspullen worden van 1-21 juli onder andere ingezameld bij Igluu Eindhoven. Vervolgens worden er door vrijwilligers -van binnen of buiten jullie organisatie- pakketjes van gemaakt die worden verspreid onder kinderen die het zo hard nodig hebben.

Zij een lach, u een lach

Het landelijke vrijwilligersweekend is een laagdrempelige en leuke manier om kennis te maken met het doen van vrijwilligerswerk. Als vrijwilliger ervaar je tijdens het weekend hoe leuk vrijwilligerswerk is; goed doen = goed voelen! Daarnaast is het een ideaal moment om jouw eigen professionele netwerk uit te breiden omdat je samen met andere (young) professionals en collega’s helpt bij een door jouw gekozen activiteit.

Doe mee!

Help mee om Nederland een stukje socialer te maken! Doe zelf mee aan de activiteiten in Eindhoven en meldt je vanaf 1 juli aan via onze website en maak een keuze uit de activiteiten op de kalender. Voorbeelden van activiteiten zijn een avondwandeling met ouderen, een speurtocht voor kinderen uit achterstandsgezinnen, een zomerse picknick met mensen met een verstandelijke beperking, het opknappen van woonruimte binnen zorginstellingen of het inpakken van de schoolpakketjes voor de kinderen in de krachtwijken. Voor ieder wat wils. Kijk voor de activiteiten op de site van Eindhoven Cares en doe mee!

Stichting Eindhoven Cares

Stichting Eindhoven Cares is onderdeel van Nederland Cares, een organisatie op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen en flexibel vrijwilligerswerk. Zij heeft een moderne succesvolle manier van vrijwilligerswerk ontwikkeld ter aanvulling op de reguliere structurele manier van vrijwilligen: flexibel vrijwilligerswerk voor (young) professionals. Waar vroeger vaste uren en patronen vanzelfsprekend waren, is er nu naast de volle agenda meer behoefte aan een flexibele en gerichte invulling van vrijwilligerswerk. Nederland Cares sluit perfect aan op deze behoefte en boort een groot nieuw potentieel aan van vaardige, gemotiveerde, betrokken en energieke vrijwilligers. Jij kunt buiten kantooruren vrijwilligen wanneer het jou uitkomt met een hulpbehoevende doelgroep die jij wilt leren kennen. Alle activiteiten waar je je voor kunt inschrijven, zijn te vinden op de online vrijwilligerskalender. Hierdoor is vrijwilligerswerk toegankelijk, divers en voor iedereen mogelijk.

Contact

Bel ons tijdens kantooruren.

085 773 7703


Of vul ons contactformulier in.

Contact

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuws & events.

Inschrijven