Karen van Dalsem

Geplaatst door
|

Wij brengen graag onze ondernemende leden onder de aandacht. Langs een zestal simpele vragen leer je een van onze leden een klein beetje kennen. Misschien wel aanleiding om contact te leggen en een kop koffie te drinken?


Karen van Dalsem | Bureau Blik en Dekkers & BLIK | Igluu-lid sinds 2017


1. Omschrijf je werk of bedrijf in 1 zin.

Bij Bureau Blik kun je terecht voor projectmanagement communicatietrajecten, bijvoorbeeld de organisatie van evenementen, (digitale) productontwikkeling, communicatieplannen, promotie en presentaties. Met Dekkers & BLIK werk ik samen met trainer en coach Kristin Dekkers en verzorgen wij online interactieve trainingen voor kleine groepen moeilijk bereikbare professionals.


2. Wat zijn je (zakelijke) ambities?

Met Bureau Blik wil ik grotere totaalopdrachten uitvoeren waar ik de regie voer en de opdrachtgever ‘ontzorg’. Mijn eigen veelzijdigheid en netwerk helpt daarbij. Met Dekkers & BLIK zijn we nu twee jaar bezig en langzaam ziet men hoe ánders wij workshops en trainingen aanpakken, en de voordelen van online leren en kennisdelen worden duidelijker. Ik wil graag groeien en ‘opschalen’ met dit concept. En een bijdrage doen aan de oplossing van het fileprobleem, werkdruk, milieu …


3. Waar werk je momenteel aan?

Met Dekkers & BLIK verzorgen we meestal workshops met gastsprekers van opdrachtgevers. Maar nu werken we aan een eigen online training voor leidinggevenden van 45plussers. We benaderen organisaties waar duurzame inzetbaarheid belangrijk is. Ook ontwikkel ik een interactieve presentatie voor mentoren/decanen in het voorgezet onderwijs over kiezen voor een carrière in de techniek. Deze geef ik dan ook zelf, namens een opdrachtgever, en ben daar inmiddels expert in. Deze presentatie doe ik gewoon live in een school, heel leuk die combinatie live en online.


4. Wat is zakelijk gezien je beste en slechtste keuze geweest?

Beste keuze: Verbinding zoeken en samenwerken met andere kleine zelfstandigen: dat inspireert mij, is soms uitdagend, meestal gezellig en daagt mij vaak ook uit om andere projecten aan te pakken. De slechtste keuze: Het is niet handig vaak te verhuizen. Een netwerk opbouwen kost tijd, en ‘nabijheid’ blijft belangrijk. Ik woon en werk nu 3 jaar in Den Haag en ben voorlopig niet van plan te verhuizen!


5. Als je iets totaal anders mocht doen waar geld geen rol bij speelt, wat zou je dan gaan doen?

Ai, keuzes… Zakelijk gezien zou ik met Dekkers & BLIK veel grootser willen uitpakken. Nu doen we veel zelf en duurt het langer voor we echt doorbreken. Persoonlijk droom ik wel eens over een lunchroom in een warm land waar gezonde ontbijtjes, lekkere koffie en een goede betaalbare daghap op het menu staan. Met lokale medewerkers, lokale ingrediënten. En ik ben dan degene die de zaak opzet en er allerlei activiteiten omheen organiseert. Iemand anders mag de toko draaiende houden.


6. Wat is jouw gouden tip voor (beginnende) collega ondernemers?

Niet te lang wachten met je nieuwe ideeën en activiteiten uitvoeren. Gewoon beginnen.

Contact

Bel ons tijdens kantooruren.

085 773 7703


Of vul ons contactformulier in.

Contact

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuws & events.

Inschrijven