Maak kennis met Igluu Onespace en DayspaceEen representatieve werkplek voor een aantrekkelijke prijs.

Maak kennis met Igluu OfficespaceEen professioneel kantoor dat met je meegroeit.

Maak kennis met Igluu MeetingspaceEen inspirerende ruimte op een centrale locatie.

Thuiswerken werkt niet! (oud nieuws)

Geplaatst door
|

13 augustus 2014 – Deze week verschenen in zowat alle kranten en dagbladen berichten over thuiswerken naar aanleiding van een publicatie van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM, onderdeel van het ministerie van Infrastructuur en Milieu). Er werden door de dagbladen verschillende conclusies verbonden aan het rapport, maar de teneur van de artikelen was negatief. ‘Thuiswerken werkt niet’ was grofweg de conclusie. Is dat nieuws? Igluu roept het al jaren.

Terug naar kantoor dan maar?
Als het aan Igluu ligt niet. Er bestaat ook nog zoiets als een werkplek ‘dicht bij huis’. Een professionele werkomgeving, waar je je goed kunt concentreren, relaties met fatsoen kunt ontvangen en gelijkgestemde professionals tegenkomt. En dat ‘op fietsafstand’ van de eigen woning. Met deze tussenvorm incasseer je nagenoeg alle voordelen van het ‘niet meer naar kantoor hoeven’ en tackle je grotendeels de nadelen van het ‘thuiswerken’.

Nu is het aan de werkgevers om dit soort plekken ook te erkennen en haar medewerkers in het gebruik te faciliteren (lees: sponsoren). En inmiddels zijn er in Nederland overal flexplekken te vinden. Van “hippe behangtafel met laboratoriumkruk” tot en met “professionele werkplek”. Uiteraard positioneren wij ons bij Igluu graag in dit laatste segment. Maar dan wel met een prettige mix van persoonlijke aandacht, huiselijkheid en professionaliteit. Je mag van Igluu dan ook – als pionier in Nederland met meer dan 5 jaar ervaring op het gebied van flexibele werkomgevingen – ‘de ideale werkomgeving’ verwachten.

Dus laten we de hoop niet opgeven. Er is al veel bereikt in de afgelopen jaren als het gaat om het flexibiliseren van werk en werkomgeving. Nog even volhouden. De voordelen zijn evident. De ‘dicht-bij-huis’ werkplekken worden steeds talrijker en professioneler. Over een paar jaar weten we niet beter; echt lekker werken doe je niet thuis, maar ‘dicht bij huis’.

Artikelen
publicatie van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid
NRC : Blijkbaar willen we graag naar kantoor
Nu.nl :Thuiswerken neemt nauwelijks toe
Elsevier : Nederlanders nog niet enthousiast over thuiswerken
RTL Nieuws : thuiswerken werkt niet meerContact

Bel ons tijdens kantooruren.

085 773 7703


Of vul ons contactformulier in.

Contact