Igluu Workshops Netwerkborrels Trainingen Evenementen Utrecht Eindhoven Den Haag

Unieke voorstelling ter herdenking van ‘Operation Market Garden’

Geplaatst door
|

15 september 2014 | Igluu, Lichttoren 32 Eindhoven | ontvangst vanaf 6.16 uur | zie ook www.vannachtnaardag.nl

Waarom om 6 uur ‘s ochtend een concert geven?
Sopraan en theatermaakster Quirine Melssen, maakte een performance in het teken van 70 jaar bevrijding, onder de titel “VANNACHT NAAR DAG”. In september is het exact 70 jaar geleden dat ‘Operation Market Garden’ werd ingezet.
Uitgangspunt is het verhaal van haar moeder die zich als 17-jarige midden in de slag om Arnhem bevond. Melssen verbindt dit verhaal aan meerdere indringende oorlogservaringen van mensen uit verschillende Europese landen. Hierdoor ontstaan er 5 perspectieven: de beul en zijn kleindochter, het Joodse kind dat gered wordt, de soldaat in een vreemd land en de partizaan en zijn geliefde. Deze verhalen zijn vervlochten met liederen. De performances worden uitgevoerd op historische plekken.

Zonsopkomst uniek decor bij muzikale vertelling
De voorstelling begint één uur voor zonsopkomst. Op 15 september is dat 6.16 uur. Het publiek komt in het donker samen en tijdens de voorstelling wordt het dag. Van het symbolische duister naar het licht. Onbekenden in het donker krijgen een gezicht. De laatste getuigen kunnen nu nog hun verhaal vertellen en doorgeven. Daarom is het bij uitstek een performance waarbij we hopen dat jong en oud samen komen. Na de voorstelling is er een gezamenlijk ontbijt. Dit is een essentieel onderdeel van het concept waarbij de gasten met elkaar in gesprek kunnen gaan. Welke keuzes maak je in moeilijke tijden, hoe leer je van het verleden en hoe bewaar je de verworven vrijheid?

Wie deze voorstelling wil beleven, kan tickets bestellen via www.vannachtnaardag.nl
Het vroege tijdstip maakt dit bijzondere project des te unieker, de natuur zorgt voor een passend decor.

Contact

Bel ons tijdens kantooruren.

085 773 7703


Of vul ons contactformulier in.

Contact

Agenda

Terugblikken? Kijk op ons Agenda Archief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuws & events.

Inschrijven