Igluu Nieuws

Woonz.nl biedt senioren passende woning bij nieuwe levensfase

Geplaatst door
|

9 april 2013 | Woonz.nl houdt kantoor bij Igluu Den Haag en lanceerde recentelijk haar nieuwe website. Lees hier het volledige persbericht


woonz-igluu-den-haag-kantoor-bloemen

Nieuwe selectiesite biedt inzicht en overzicht in woonmogelijkheden

Den Haag (9 april 2013) – Senioren kunnen vanaf vandaag de woning- en woonkeuze maken die bij hen past. Met de selectiesite Woonz.nl zijn ze in staat vanuit hun eigen specifieke voorkeuren gericht te zoeken naar de beste woning. Zo brengt marktonderzoek naar voren dat senioren ‘fijn wonen’ (veiligheid, gemak en ontspanning) belangrijker vinden dan de aangeboden zorg in hun toekomstige woonomgeving. Juist het meewegen van zulke emotionele waarden doet Woonz.nl verschillen van andere huizen- en woningsites.

Het ruime landelijke aanbod van senioren- en zorgwoningen (van serviceflat tot verpleeghuisplek) op Woonz.nl is afkomstig van zorginstellingen, woningcorporaties en aanbieders in de vrije huursector. Het gaat daarbij om gerenommeerde partijen als Staedion en Florence (regio Den Haag), en Osira Amstelring (regio Amsterdam). Zij bieden momenteel bijna 500 wooneenheden aan. Dat aantal breidt zich snel uit naar 1.750 wooneenheden. Zo plaatsen de komende weken BrabantZorg (Noordoost-Brabant), DrieGasthuizenGroep (regio Arnhem) en Van Neynsel (regio Den Bosch) hun woonzorgaanbod op Woonz.nl.

Veel meer keuze dan gedacht
Woonz.nl geeft senioren een instrument in handen om zelf regie over hun wooncarrière te houden. “Daarvoor is wel een transparantere markt nodig”, stelt Annemiek Schut, oprichter en directeur van Woonz.nl. ”Op het gebied van seniorenwonen is er veel meer keuze dan men denkt, alleen weten senioren het rijke aanbod niet te vinden. Bovendien stellen aanbieders vaak de zorg nog centraal. Terwijl veel 60- en 70-plussers daar in eerste instantie niet naar op zoek zijn. Fijn wonen weegt bij hun keuze veel zwaarder dan de vraag of de eventueel af te nemen zorg op hun nieuwe woonplek geregeld is. Dat laatste is in hun ogen overal te organiseren.”

De emotie in kaart
Op Woonz.nl zoek je niet alleen op ligging, huurprijs en het zorgaanbod maar vooral ook op praktische functionaliteiten. “Wij kijken sterk naar de sfeer van de locatie en helpen zo mee de emotie, het gevoel in kaart te brengen.” Informatie die ook voor de familie bepalend is. “Kinderen willen niets liever dan dat vader en moeder op een plek komen waar ze zich thuis voelen. Dan heb je weinig aan alleen oppervlaktematen en zorgpakketten”.

Acute zorgvraag
De extra aandacht voor ‘fijn wonen’ betekent niet dat een mogelijke acute zorgvraag onderbelicht blijft. Van elke woningsoort is bekend welk type zorg er op locatie aanwezig is, zodat ook senioren die dringend om een zorgwoning verlegen zitten probleemloos op Woonz.nl kunnen vinden wat ze zoeken.

Funda+
Schut merkt dat de laatste maanden soortgelijke initiatieven als Woonz.nl worden ontplooid. “Een bevestiging dat de noodzaak van een goed gestructureerd aanbod wordt gevoeld. Maar al die initiatieven gaan nog steeds uit van traditionele ‘harde’ zoekcriteria. Er is weinig aandacht voor de woonbeleving en de mogelijkheid senioren te inspireren bij hun zoektocht, waardoor feitelijk alleen maar een stenen ruimte wordt aangeboden. Sommigen vergelijken onze aanpak met die van Funda. Deels logisch en een geweldig compliment, maar door onze emotiebonus beschouw ik Woonz.nl eerder als een Funda+.”

Contact

Bel ons tijdens kantooruren.

085 773 7703


Of vul ons contactformulier in.

Contact

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, nieuws & events.

Inschrijven